Decoratiunile de nunta – capcana handmade si do it yourself

Zilele trecute ma uitam pe diverse site-uri despre nunti si mi-a sarit in ochi un titlu plin de entuziasm „Creeaza-ti singura un cort romantic pentru nunta in aer liber!” Parca si auzeam vocea super incantata si efervescenta din spatele titlului. Normal ca mi-a starnit interesul pentru ca nu mi-ar fi trecut niciodata prin cap sa ma apuc sa imi fac singura un cort. E totusi un cort si nu un flecustet care nu iti da prea mare bataie de cap. Dar fiti pe pace! Articolul ne dadea o lista cu tot ce avem nevoie pentru „proiectelul” DIY si ne spunea si cum sa facem, ca nu cumva sa capitulam in fata mormanului de fiare, ghips, sarme, vopseluri si, cum altfel, flori artificiale (!!!) ca doar ce ar fi un cort romantic fara flori artificiale?! Partea cea mai frumoasa abia acum vine. Tot din articol am aflat ca sa construiesti un cort te relaxeaza mai mult ca cinci ore la SPA si faci economie la bugetul pentru decoratiuni. Pai sa nu mori de ciuda ca pana acum ai dat banii pe prostii gen SPA si nu te-ai apucat de facut corturi?! Deeeci, pentru ca mersul la SPA is so last season, data viitoare cand vreti sa scapati de stress, puneti mana si faceti un cort 🙂 sau doua, depinde cat sunteti de stresate.

Articolul ne avertiza, totusi, ca este un proiect laborios si ca n-ar strica vreo doua ajutoare si o marja de timp. Asta ne aduce si la miezul problemei cand vine vorba de decoratiuni handmade pentru un eveniment destul de mare cum este nunta. Pentru ca in lumea reala bugetele de nunta nu sunt nelimitate si de cele mai multe ori trebuie sa fim atenti la cat cheltuim si mai ales pe ce, decoratiunile si accesoriile sunt cele mai vitregite. In acest caz trebuie sa ne punem creativitatea si imaginatia la treaba si sa gasim solutii economice, dar de efect si, teoretic, putin lucru manual ar trebui sa fie solutia. Sau nu?!

Din punctul meu de vedere, care nu sunt chiar un dezastru neindemanatic 🙂 , inainte de a te apuca de un proiect handmade trebuie sa evaluezi cat mai realist daca nu cumva esti depasita de situatie. Un proiect DIY este, de multe ori destul de cronofag, mai ales daca trebuie sa faci multe invitatii, marturii, etichete si altele. Daca insa vrei doar o placuta decorativa sau un accesoriu, nu ar trebui sa fie asa de greu. Asadar iti trebuie imaginatie, indemanare, timp, rabdare, materiale, ustensile… In plus, trebuie sa te astepti ca lucrurile sa nu iasa perfect. Atat timp cat faci ceva de mana, este normal sa existe diferente si mici imperfectiuni, dar tocmai asta face acel lucru mai special.

O adevarata fata morgana sunt aranjamentele florale. Florile sunt destul de importante la o nunta pentru ca o inveselesc si pe cat sunt de frumoase, pe atat pot fi de costisitoare. Dragilor, nu va lasati pacalite de aranjamentele foarte simple care par ca pot fi facute in doi timpi si trei miscari sau de cilindrii cu flori. Daca bugetul nu va permite sau vreti sa economisiti si sa folositi banii aceia la altceva, decat sa nu va reziste florile la nunta sau rezultatul sa nu fie prea dragut, mai bine renuntati la aranjamentele clasice si folositi altceva pentru decor sau apelati la un specialist si alegeti niste flori simple si implicit mai putin costisitoare.

Da, stiu ca pe Pinterest totul pare handmade si super simplu de facut, dar daca nu ai mai facut astfel de lucruri si nici nu ai suficienta rabdare sau timp la dispozitie, mai bine spui pas. Ca sa incheiem intr-o nota optimista, iti aratam niste proiecte realizabile 🙂 .

decoratiuni nunta handemade, decoratiuni nunta, decoratiuni handmade, decoratiuni nunta simple

sursa foto: www.creatingreallyawesomefreethings.com

decor nunta handmade,decor nunta, decor handmade, decor simplu nunta

sursa foto:www.weddingstylist.gr

aranjament masa nunta, aranjament nunta, decor masa nunta, decor simplu masa

sursa foto: www.100layercake.com

marturii handmade, maturii simple, marturii nunta handemade, maturii nunta facute acasa

sursa foto: weheartit.com

aranjament floral nunta handmade, aranjament floral nunta, aranjament flori simple, aranjament nunta flori simple

sursa foto: www.bridalguide.com


Lasă un răspuns