Fotografia de nunta sau filmare la nunta?

Fotografia de nunta este un punct important pe lista de ”achizitii” pentru nunta, dar cum ramane cu filmarea la nunta? Umbla vorba ca lumea nu prea mai vrea filmare la nunta, optand doar pentru fotografia de nunta. „Nu imi place sa ma uit la mine”, „si asa nu se uita nimeni la film” sau „nu vreau filmare la nunta pentru ca oricum sunt filmate numai hore si cum mananca lumea” sunt principalele motive pe care le-am auzit. Asa ca, in timp ce bugetul pentru fotografii creste considerabil, cel pentru filmare este din ce in ce mai mic sau chiar dispare cu totul din peisaj.

fotografia de nunta, fotografie nunta, de fotografiat, foto nunti

(foto: www.elizabethannedesigns.com)

Nu stim daca este bine sau daca este rau. Cel mai probabil este o chestiune de optiune personala. Fie vreti, fie nu vreti filmarea la nunta.

Suntem multi cei carora nu ne place sa ne uitam la un film cu noi, dar ziua nuntii trece intr-o clipa si la un moment dat, nu peste foarte multi ani, este posibil sa regretati ca nu ati ales filmarea evenimentului. In acea zi se vor intampla atat de multe… pe unele le veti observa, pe altele nu si pe multe altele veti dori sa le revedeti si retraiti.

Ca nu se uita nimeni la filmare si ca sunt numai scene cu hore si lume care mananca, este o alta problema si anume calitatea serviciilor. Este un cerc vicios. Noi nu dam prea multa importanta (a se citi bani) filmarii si ca atare, la final, nu ne alegem cu o capodopera cinematografica si pentru ca, de cele mai multe ori, filmarea este prost facuta nici noi nu ii dam importanta meritata. Totusi, in conditiile in care dam 2 000 de euro pentru serviciile foto si 300 de euro pentru video, este normal sa fim in culmea fericirii cand vedem albumul de nunta, iar la filmare nici sa nu ne uitam.

De ce suntem dispusi sa platim pentru fotografie, dar pentru filmare nu? Daca pentru fotografii alocam un buget destul de mare, ne documentam si alegem un fotograf potrivit stilului nostru si nu apelam la varu’, ca are el un aparat foto si face niste poze, de ce nu acordam aceeasi atentie si pentru filmare? Daca alegem un fotograf profesionist, care face fotografii si nu poze, care este atent la lumina, la stare si la emotii, de ce am alege un nene cu o camera de filmat care intre sarmale si friptura mai filmeaza o hora sau o perinita?

Daca stiti ce sa cereti de la filmarea nuntii voastre si, mai ales, stiti si cui sa cereti, noi va incurajam sa filmati nunta. Dansul mirilor sau discursul tatalui nu vi se vor mai parea lacrimogene, ci emotionante si induiosatoare 🙂

fotografie nunta, fotografie de nunta, foto nunti, fotografii nunta

(foto: www.bubbyandbean.com)


Lasă un răspuns