Nunta, de azi pe maine

Revin cu un subiect, de care mi s-a intamplat sa ma lovesc de cateva ori si am considerat ca ar fi bine sa il impartasesc cu voi.

Nu stiu altii cum sunt…dar eu am intalnit cateva cazuri de tineri care considerau ca nunta se poate organiza de azi pe maine. Nu se grabeau…si de ce s-ar fi grabit?

Nu spune nimeni ca ar trebui sa planificati o nunta cu ani inainte, dar nici de azi pe maine, pentru ca atunci agitatia si emotiile aferente vor fi mult mai mari. Exceptie face, desigur, cazul in care doriti sa adoptati o traditie importata si sa practicati ceea ce unii numesc ”elopement” (fuga si casatoria in secret 🙂 ). Si ce frumos ar fi…doar voi doi si marea sau muntele dupa caz. Pentru astfel de situatii nu va trebuie mari pregatiri. Din contra, poate veti avea nevoie de mai multe pregatiri pentru perioada cand va intoarceti, emotional vorbind, pentru ca va trebui sa stergeti multe lacrimi, ale parintilor, bunicilor, rudelor, vecinilor care nu au fost prezenti la marele eveniment 🙂

Daca, insa, nu sunteti adeptii unui astfel de eveniment, ar fi bine, sa luati in considerare un minim 3-4 luni, de regula un an pentru a planifica evenimentul. Principalele motive ar fi urmatoarele:

  • Locatia, de cele mai multe ori este primul aspect stabilit si se rezerva de regula, cu aproximativ un an inainte. Daca tineti ca evenimentul sa aiba loc intr-o data anume, ar fi bine sa va ganditi sa rezervati locatia din timp.
  • Serviciile foto-video precum si partea de entertainement sunt, de asemenea, rezervate de regula cu pana la un an inainte. Ar fi bine sa va ganditi din timp la aceste aspecte, fiind printre cele mai importante. Cu totii ne dorim o atmosfera deosebita la nunta si ca invitatii nostri sa se distreze pana in zori, sau sa avem imagini cat mai reusite de la eveniment La care sa privim cu drag dupa.
  • Invitatii, ar fi politicos sa ii anuntati ca va urma marele eveniment, cu cel putin 2-3 luni inainte. Desigur, fiecare poate transmite invitatiile cand crede de cuviinta, dar sa nu va mirati daca multi nu vor putea confirma participarea pentru ca au fost anuntati din scurt si fie au acceptat invitatia la un alt eveniment, fie au planificat deplasari. Astfel de situatii pot aparea in cazul nuntilor care sunt planificate vara, una dintre perioadele cele mai aglomerate, cand, totodata, cei mai multi dintre noi isi planfica concediile sau in cazul nuntilor planificate pentru date speciale (Sfarsit de an- Anul nou, Ziua indragostitilor etc.)

Lista poate continua si putem adauga alegerea rochiei etc. Nu mai spun, la gandul daca invitatiile, marturiile sau eu mai stiu ce alte decoratiuni speciale comandate vor ajunge sau nu in timp util. Am preferat, insa, sa le punctez pe cele principale, care par destul de comune, dar pe care se pare ca de cele mai multe ori le omitem.

Exista, desigur, si situatii cand din considerente subiective sau obiective, evenimentul nu poate fi planficat cu mult timp inainte. Insa, am facut referire, la cazul clasic, comun, cand timp ar fi suficient, dar consideram ca nunta se face de azi pe maine 🙂

planificare nunta, organizare nunta, timp organizare nunta, perioada planificare nunta

Photo: Just…Eloped. Sursa: www.pinterest.com


One comment

Lasă un răspuns