Targul de nunti – pro sau contra? Mai mult contra

Fara sa ne straduim prea mult, am acumulat cateva restante pe blog, dar promitem sa recuperam :). Asadar, fiti pe faza pentru ca urmeaza sa va povestim despre cum a fost la targul de nunti din noiembrie, despre Elena si Sertac, dar si despre anumite lucruri despre care tot vrem sa scriem de ceva vreme.

Sa o luam cu inceputul si anume cu targul de nunti. Stiti deja ca in noiembrie am participat, pentru a doua oara, la targul de nunti Mariage Fest, prima data fiind la editia de primavara, din martie. Experienta din primavara nu a fost prea buna si nici acesta nu a iesit din tipar. Poate va intrebati de ce ne-am dus si a doua oara, daca nu ne-a placut prima data. Pai… ne-am gandit ca poate am gresit noi. Ca oamenii nu au inteles pentru ca am fost noi prea abstracte, ca prea i-am dezorientat cu abordarea noastra deloc romantica, vintage sau mai stim noi ce. Acum ne-am gandit sa invatam din greseli si sa ne mai ducem odata. Zis si facut! Am stabilit o tema – P.S. I love you! (ce poate fi mai romantic si mai potrivit pentru o nunta decat P.S. I love you!, ne-am spus noi) si apoi ne-am pus pe treaba ca sa o putem si implementa.

Ce am facut mai exact?

In primul rand, ne-am facut niste pliante foarte dragute, cu o ilustratie perfecta (multumim, Emilia!) pentru serviciile pe care le oferim, dar si cu ceva informatie concreta. La targul din primavara am avut niste pliante foarte smechere (multumim, Emilia!, iar), care semanau cu o camasa, cu guler alb si cravata neagra (Black Tie, Black Tie Events – v-ati prins, nu?!), pliante la care am muncit vreo 5 oameni 4 nopti. Ce am facut atat timp? Pai am impaturit pliantul, asimetric, ca de! obrazul fin… am indoit colturile la camasa, am prins cravata, totul de cateva mii de ori, ca am avut multe pliante. Cand am ajuns la targ, eram tare mandre de pliantele noastre originale, dar ne-am dezumflat rapid cand am vazut ca lumea nu intelege si ne intreba incontinuu, fara exceptii, „ce sunt astea?”, „invitatii?”, „meniuri?”. Acum am zis sa invatam din greseli si am facut un pliant cu un layout simplu, cu o ilustratie sugestiva, dar si cu informatii utile si concrete. Ce credeti ca s-a intamplat la targ?! Deja vu! „Ce sunt astea?”, „Invitatii?”

La capitolul decorat pereti, nu prea ne-am invatat minte. Pentru ca nu ne place sa facem lucrurile pe jumatate, a trebuit sa facem ceva cu peretii standului si nu orice. Trebuia sa aiba legatura cu tema, P.S. I love you!. Asa am ajuns sa facem scrisori de dragoste, invechite. Au fost aproximativ 300 (trei sute!) de scrisori celebre (corespondenta dintre Eminescu, Victor Hugo, Napoleon si iubitele lor) care ne-au mancat vreo 3 nopti. Am avut si plicuri cu timbre vechi (o doamna tare draguta de la posta ne-a dat, sub promisiunea solemna ca nu trimitem scrisorile, timbre vechi dintr-un clasor) legate cu fundita si udate de suspine de dor :). Am mai avut si o cutie postala S-U-P-E-R-B-A (multumim, Diana!), facuta special pentru targ, iar ca treaba sa fie treaba am avut si un leagan impodobit cu iedera si flori (multumim, Oana! ). Am avut si candy bar, dar mic, mic de tot. Umbla vorba ca s-ar cam fi fumat candy bar-ul, dar noua ne place si al nostru a fost tare chic :).

Poate credeti, la fel ca noi, ca a fost o tema si un decor usor de digerat. Ei bine, surpriza! Nu! Am avut parte de tot felul de reactii si de intrebari, care mai de care mai dezamagitoare si enervante. In top se claseaza: „Ce aveti voi aici, papetarie?!” (da, ati citi bine, papetarie) sau „Foile astea le-ati salvat dintr-o inundatie?!” (insotit de un ras zeflemitor), „Ce sunt astea, marturii?” si deja celebra „Ce sunt astea, invitatii?”.Au fost si oamenii care ne-au spus ca nu inteleg si ne-au rugat sa le explicam si la final ne-au zambit cu multa compatimire. Exceptiile le numaram pe degetele de la o mana. Sper totusi sa nu fim optimiste cand spunem ca 5 oameni s-au oprit sa se uite si sa inteleaga. Ei au citit scrisorile de pe pereti, au recunoscut textele si au fost surprinsi placut ca nu era un text oarecare si ca ne-am gandit si la acest detaliu. Ne-au zambit sincer si ne-au felicitat ca avem curaj sa facem altceva.

Ah…daca nu stiati, wedding planning= wedding training 😀

Au fost trei zile pline, obositoare si dezamagitoare. De ce dezamagitoare? Pentru ca am inteles ca oamenii se sperie de ceea ce iese din tipare, de ce este altfel. Cand am inceput proiectul Black Tie Events am pornit cu convingerea ca oamenii isi doresc altceva, dar acum nu mai suntem asa convinse. Sau poate oamenii nostri altfel nu merg la targurile de nunti…

Nu avem ceva impotriva targurilor de nunti sau a celor care participa. Fiecare este liber sa isi aleaga strategiile de promovare, iar targul a fost reusit, bine organizat, iar pentru unii functioneaza si functioneaza foarte bine. Noi, insa, am simtit ca nu ne incadram in profilul participantilor la astfel de targuri.

In zadar, insa, nu am participat, pentru ca i-am cunoscut pe Elena si Sertac despre care o sa va povestim intr-un post ulterior 🙂

Pana atunci, ia uitati ce lucruri dragute am avut la targ! 🙂 Au fost dragute, nu-i asa?!

Concept & Decor: Black Tie Events

Aranjamente florale: Olla Floral Art

Recuzita: Something Borrowed Lovely Rentals, Dreams Factory

Foto: Allout Concepts

aranjamente florale, aranjamente florale nunta, buchet mireasa, decoratiuni floridecor evenimente, decoratiuni  nunta, decoratiuni evenimente, photo cornerscrisori dragoste, nunta scrisori dragoste, nunta tematica scrisori dragostecandy bar evenimente, candy bar nunta, candy bar evenimente privateparticipanti targ nunti noiembrie 2013, targ mariage fest noiembrie 2013, exposanti targ nuntibuchet mireasa, buchet nasa, aranjamente florale nunta, flori nunta


Lasă un răspuns